LEAD BY EXAMPLE

 

Sanna Gustafsson ser sig själv som en spelare som vill skapa en bra stämning i laget. Någon ledare vill hon inte se sig som. Problemet är bara att ingen verkar hålla med henne

 

Matchen är slut och spelarna i Qviding är förbannade. De har just förlorat en tät match mot Qbik i elitturneringen Future cup. Sanna Gustafsson klappar om sina lagkamrater, hon har något mörkt i blicken men hennes ord är tröstande. Hon valde aldrig rollen som lagkapten, laget valde henne.

 

För att förstå vad Sanna betyder för Qviding behövde man bara besöka pressträffen inför lagets stundande Barcelona resa. Ett spelarråd skulle bildas och frågan gick ut till spelarna om vem de tyckte skulle vara med och föra laget talan. En efter en gick de fram och viskade ett och samma namn i tränaren Anton Berglunds öra

 

- Efter ett tag kunde jag inte hålla mig från att snegla åt Sannas håll, berättar Anton.

 

Vi är tillbaka i Future Cup. Vi ringer upp en anonym källa som berättar vad som hände när Sanna kom hem efter matchen. Vi kan kalla honom Tompa Pompa. Han berättar hur hon kommer hem och är helt vansinnig, att hon vill sparka på allt hon ser.

Då kommer bilden tillbaka till oss, bilden av de mörka ögonen.

 

När vi frågar Sanna Gustafsson om hennes styrkor och svagheter ger hon en bild av en hårt arbetande defensiv mittfältare som ibland är alldeles för hård mot sig själv.

 

 - Jag jobbar hem mycket och jag får höra att jag har bra spelförståelse. Men jag själv har svårt att tycka att jag gjort en bra match. Känner mig ofta sur efteråt.

 

Det finns en röd tråd i Sannas sätt att se på sig själv. Hon vill inte ta så mycket plats. Hon säger att hon inte vill vara någon ledare och att hennes bästa egenskap är att hon helt enkelt jobbar hårt. Det anmärkningsvärda är att detta bara är en väldigt liten del av fotbollsspelaren Sanna Gustafsson.

 

Vi berättar för Jon Mörner hur Sanna ser på sig själv och låtar honom svara.

 

- Sanna kan säga att hon inte är en ledare hur mycket hon vill, det förändrar inte det faktum att hon är en ledare i allt hon gör, både på och utanför planen. Hon är en oerhört viktig del i vårt lagbygge, självklart defensivt men framförallt i speluppbyggnaden. Hon är vår ryggrad.  

 

Imorgon går Qviding ut på Guldheden Södra för att försöka ta sig till A-slutspel i Future Cup. Frågar man spelarna vem de kommer att följa när matchen startar så svarar många ett och samma namn.

 

Sanna Gustafsson däremot, hon ser sig inte som någon ledare. Hon vill bara att alla ska må bra. 

 

Qviding Press

 

  

 

 

 




Namn:


E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

Kom ihåg mig?
RSS 2.0


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se